Lezingen, cursussen, tuinadvies

Lezingen.
In het relatief stille seizoen, in de periode van half oktober tot eind februari, geef ik lezingen in den lande en ook daarbuiten, voor KMTP afdelingen, tuinclubs, vermogende particulieren en anderen. In principe zijn de volgende onderwerpen mogelijk:
nieuwe vaste planten, introducties en onbekende planten. Een aantal plantengeslachten wordt wat nader bekeken;
schaduwplanten;
prairieplanten;
op speciaal verzoek een lezing over één of meer plantengeslachten, waarbij zéér diep op de materie ingegaan kan worden.

Ik neem zelf laptop en beamer mee, wilt u voor een groot scherm zorgen? Bij open weer neem ik planten mee voor de verkoop en u kunt een bestelling opgeven, die ik dan meeneem naar de lezing.
Een lezing duurt ongeveer een uur en drie kwartier, en soms worden kool noch geit gespaard! Het honorarium voor 2019 is € 275,00 incl. 100 km reiskosten; daarboven € 0,30 per km.


Tuinadvies.
Hulp nodig bij het plannen en plantenvan een stuk tuin? Het is soms helemaal niet gemakkelijk om de juiste informatie over planten te vinden: welke plant kan waar en hoe zoek ik dat allemaal een beetje leuk bij elkaar, en is het daar niet te droog of juist te nat: talloze vragen waarmee ik u zou kunnen helpen. Ik kan dan advies ter plekke geven. Vraag naar de kosten! Een uurtje advies kan miskopen en vergissingen voorkomen.